کف سازی مهندسی

به منظور دسترسی به سطحی صاف و مسطح و پوشاندن لوله های موجود در کف طبقات ساختمان، می بایست عملیات کف سازی صورت گیرد . با توجه به این که داشتن سطحی صاف و برابر  در تمامی کف طبقات ،مستلزم تراز کردن ارتفاع نقاط مختلف کف با همدیگر می باشد ، که به این معنی است تمامی سطوح مورد نظر باید در یک سطح باشند تا سطح شیب دار و نابرابر نگردد .

با توجه به این که بعد از اتمام عملیات قالب بندی کف طبقات و بتن ریزی سقف یک سطح نسبتا صافی داریم ولی با انجام کار های تیغه بندی و گچ وخاک دیوارها، نخاله ها و مصالح اضافی در کف ریخته می شود که تراز ارتفاعی کف تا سقف به هم می خورد .

( دراین پروژه ارتفاع کف سازی آشپزخانه و سرویس ها 13 سانتی متر و کف اتاق و پذیرایی 6 سانتی متر از سطح تمام شده کف بالا تر می باشد )

به علت هم سطح نبودن و نا تراز بودن کف طبقات به جای ترازیابی از کف ، مبنای اندازی گیری و ترازیابی را از تیر سقف شروع میکنیم(چون بدون تغییر بوده) و ارتفاع های بالا آمدن کف را تعیین می کنیم.

در این پروژه ارتفاع کف تا تیر سقف 280 سانتی متر می باشد به طور فرضی(اختیاری) از زیر سقف 170 سانتی متر  پایین تر را علامت می زنیم که ارتفاع این نقطه از کف خالص طبقه ،  110 سانتی متر می باشد.

 

110=280-170

 ((توجه : اعداد موجود  در این پروژه استفاده شده است و در عملیات کف سازی دیگر متغیر است))

نقطه 110 از کف یا همان 170 از بالا را مبنا کار قرارمیدهیم(علامت میزنیم ) این نقطه را میتوان با شلنگ تراز و یا تراز لیزری به همه نقاط طبقه برد ، یعنی نیاز نیست هرجا از طبقه مبنا بگیریم همین نقطه اصلی را به کل طبقه انتقال میدهیم .چگونه ؟ با تراز نقاط مبنا را از روی ستون به کل دیوار ها انتقال میدهیم. کافیست تراز لیزری را روی نقطه مبنا یعنی روی ستونی که ابتدا مبنا گرفتیم قرار دهیم با چرخش روی هر قسمت رنگ قرمز روی دیوار نمایان میشود و  علات میزنیم تا تراز گم نشود.این نقطه با تمام خط با تمام خط ها خودش تراز است.

 6=110-104

با توجه به این که ارتفاع کفسازی 6 سانتی متر است، از نقطه 110 (از کف یا همان 170 از بالا ) به سمت پایین اندازه می زنیم  104 سانتی متر پایین تر می آییم و علامت می زنیم که این نقطه 6 سانتی متراز کف مبنا بالاتر است و علامت میزنیم و میتوان کرم سیمانی آنجا برای نشانه ریخت و با عملیات کف سازی تا این ارتفاع  بالا می آییم .

نکته قابل توجه ،  تراز و هم سطح بودن تمامی نقاط  کف می باشد که می بایست تمامی نقاط کف تا 6 سانتی متر بالاتر بیایند و با یکدیگر هم سطح باشند که این امر باید با شلنگ تراز انجام گیرد که کمی وقت گیر است ،به همین علت در این پروژه  از  تراز لیزری  استفاده شد.

تراز لیزری

با اندازه گیری ارتفاع  110 توسط  تیر سقف روی ستون علامت میزنیم و تراز لیزری را روی این نقطه قرار می دهیم و با چرخاندن تراز ،تمامی سطوح دیوار که از نور لیزر نمایان شده در همان ارتفاع 110 سانتی متر از کف قرار دارند  که با مداد یا ماژیک سطوح مورد نظررا علامت میزنیم و همانند قبل ، 104 سانتی متر پایین تر ، همان سطح مورد نظر می باشد.

(قسمت انتهایی تراز لیزری ، دارای آهن ربا می باشد که میتوان با قرار دادن در چارچوبهای فلزی درب ، تمامی سطوح ارتفاعی را علامت زد )

از ارتفاع  110cm به اندازه ی  cm 104 پایین می آییم و علامت می زنیم

110 – 104 = 6 cm

مشخص کردن ارتفاع 6 سانتی متر با ملات برای راحتی کار و نمایان شدن در زمان کف سازی لازم به ذکر است که با وجود اینکه سطح آشپزخانه و سرویس ها 13 سانتی متر بالاتر از کف هستند از نقاط علامت زده شده 97 سانتی متر پایین تر را علامت میزنیم.   

قبل و بعد از کفسازی با فوم بتن

تولید1393(مهندسین اجرا: حمید طالبی ،علی حسینی)

دانلود نسخه کامل این مقاله (1.5MB)

دیدگاهتان را بنویسید